TALKSHOW

TORSDAG 29/8

Vi har valt ett format där alla kan delta i diskussioner och samtidigt inspireras av drivet i Dalarna. Vi har valt att göra en talkshow, där moderatorn Jennie Mörk håller i trådarna. En talkshow där publiken är lika engagerad som gästerna på scenen. Årets tema är "ruralisering", faktum är att 2 av 20 känner till ordet, som är motsatsen till "urbanisering". Alltså att man väljer att bo på landsbygd. Vi kommer att prata om vad en attraktiv landsbygd är? Fråga oss hur vi skapar action med våra möjligheter? Hur vi får alla med på tåget och hur vi ska sprida vår stolthet? Våra gäster, med olika bakgrund, i olika positioner pratar om sitt driv och bidrag till Dalarnas framtid.

Jennie Mörk – årets moderator

Hon är från Älvdalen, hon är radioreporter, journalist och kombinatör. Hon är samhällsengagerad, driven och hon är nyfiken. Hon älskar att stå på scenen, och hon älskar att ge plats på scenen. Hon är en moderator av rang och hon ska leda världens första Daladrivet.

ÅRETS TALKSHOW-GÄSTER.

RICHARD MÅRTENSSON

Richard är delägare i Dalaföretaget Human & heart HR AB . Han har jobbat många år med ledarskap, HR och utredningsfrågor i stora privata och offentliga organisationer. För honom är etik, omtanke och fantasi det som bygger sunda organisationer, friska människor och goda arbetsrelationer.ELIN ALSIOK

Elin är en av författarna till den uppmärksammade boken Stolthet som strategi - stolt bemötande som skapar värden i din verksamhet utgiven av Liber management. Hon driver Stolthetsbyrån AB som har kontor i Falun och uppdrag hos företag, organisationer och lärosäten runt om i Sverige. I Daladrivets talkshow är Elin en av gästerna.
TOM SAKOFALL

Tom Sakofall från Ludvika är en av dem. Han brinner för sin byggd, han skapar affärer och uppfyller sina drömmar. Tom är "drivet i Dalarna" som ser möjligheter och går snabbt går till handling, han älskar Dalarna och ser nyfiket in i framtiden och regionens potential - ruralisering är ju framtiden.


KATARINA JANSSON

Katta lämnade Stockholm för Särna 2017 för att vara nära fjäll och skog och skapa en hållbar vardag. Hon jobbar som frilans inom digital kommunikation, just nu på Idre Fjäll. Utöver det så fotar hon så mycket hon kan, bloggar på bucketlife.se och driver sedan ett år podden Bortom ekorrhjulet med sin syster, där de utforskar andra sätt att leva det klassiska ekorrhjulet.


JONAS PERSSON/ I SÄLEN

Jonas hamnade i ett kök i Sälen 1989, och driver idag flera restauranger, boende och business center i Sälen. Jonas lever verkligen sina drömmar, som en flygplats och nu är den där!
Jonas utvecklar Dalarna och sätter strålkastarljuset på vår region. I Jonas värld är det alltid något på gång. 


JOHAN NESTOR

Direkt från IKEA Älmhult till Daladrivet.
Johan, vilken är vår viktigaste ingrediens för ett attraktivt Dalarna där framtidsmänniskor "drivs och trivs"?
-"Bra ledarskap där alla människor är unika". För mig är nyckeln till attraktivt ledarskap att leda utifrån vem jag är och det som gör mig unik som person. Att förstå människors behov och på så sätt motivera dom till fortsatt utveckling.


ELLEN RÄIHÄ (Fd Lehtola)

21 år gammal, arbetar som projektledare på Ung Företagsamhet Dalarna.

Hon gillar att prata, träffa människor och framförallt så gillar hon entreprenörskap. 
Du får lyssna på henne på årets talkshow.