top of page
HEDEMORA.jpg

HEJ HEDEMORA!

DRIVET HÄLSAR PÅ!

FREDAG 8 SEPTEMBER

På fredagen 8 sept lär vi känna drivet i Hedemora. Då gör vi studiebesök och får lyssna på storytelling på några av Hedemoras intressantaste företag.

Vi avslutar med lunch  på Klosters Herrgård, 

Årets besök:
C-Tek, Paloma, Boliden, Klosters Herrgård
.

daladrivet-_DSC3533.jpeg
daladrivet-_DSC3363.jpeg

HEJ HEDEMORA!

FURUDAL
09.30 BRA HUS

Bra Hus tillhör koncernen och familjeföretaget Hedlunds Trävaru AB som grundades 1903. Bra Hus levererar ca 100 hus per år till mestadels privata konsumenter i Sverige. Koncernen har ca 100 anställda och är Rättviks kommuns största privata arbetsgivare.

 

10.30 HEDLUNDS TIMBER

Två världskrig och en svajig marknad har inte stoppat skogen från att växa. Just här i hjärtat av Dalarna vid Ore Älv växer furan rak och stark. I över 115 år har den förädlats till högkvalitativa snickeri-, möbel- och byggnadsprodukter. Välkommen till ett stolt och stabilt familjeföretag i fjärde generationens regi.

RÄTTVIK
09.00 DALHALLA

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl. a beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Här arrangeras under sommarhalvåret ett brett utbud av evenemang mednärmare 100 000 besökare. Till arenan kommer både svenska och internationella kända artister inom olika musikstilar. Publikrekordet under en kväll slogs 2019 av trion The Hives, Mando Diao och The Sounds, med över 6000 besökare.

09.00 PREFAB

Gunnar Prefab AB är ett familjeägt företag som har sitt säte i Rättvik.

Gunnar Prefab är ett företag i betongvarubranschen med egenutvecklade produkter bland annat GPLINK som är ett CE-märkt mitträcke. Andra egenutvecklade produkter är GP-guppet och betonghästen. Vi tillverkar även mastfundament, väggar, perrongelement, socklar, balkar, pelare och sandwichelement.

daladrivet_DSC3556.jpeg

10.00 DALA BRYGGERI

DalaBryggeri är ett ungt mikrobryggeri, med kunskap om hantverket, som vilken bryggerijätte som helst. Genuint och klassiskt öl från Rättvik, Dalarna.

 

10.00 DALAKRAFT

Dalakraft är hela Dalarnas lokala elhandelsbolag! Vi erbjuder smarta elavtal, bredband, rådgivning kring solpaneler samt laddlösningar för elbil till privatpersoner och företag. För oss är det viktigt att finnas nära våra kunder – när de behöver oss. Därför har vi kontor på flera platser i Dalarna och en kundservice som är tillgänglig långt utanför kontorstid. Vi jobbar också aktivt för ett livskraftigt Dalarna och kan stolt och ärligt säga att vi är mer än ett elbolag.

10.00 SKOLJORDBRUKET

I Rättvik växer just nu ett regionalt kompetenscenter fram för livsmedelskedjan, där fokus handlar om att utveckla kurser och utbildningar för människor inom kedjan eller som är på väg in i den. Parallellt med detta byggs ett testcenter, där företagare kan nyttja det kommunala bolaget RSJAB: s infrastruktur för att testa fram nya produkter och tjänster.

 

På platsen finns idag bland annat grisar, får, kor, modern ladugård, traktorer, åkrar, maskiner, bikupor och växthus. Utvecklingsarbeten pågår för byggnation av aquaponik, mjölmaskproduktion och biokol. Samverkansprojekt är på gång med forskningsinstitut, små start ups och stora bolag.

 

Det är onekligen mycket på gång när det gäller livsmedelskedjan i Rättvik. Välkommen att höra mer om detta på ett studiebesök.

bottom of page